Hos bois

Inloggning

Våra kontor

Våra tjänster

Strategi Kicka igång jobbsökandet!

Strategi Kicka igång jobbsökandet

Strategi Kicka igång jobbsökandet! Nya tag i jobbsökandet! Trots tuffare tider med lågkonjunktur finns ändå många vägar till jobb.

Hur möjligheterna ser ut kan variera mellan olika delar av landet och mellan branscher. Så det gäller att inte tappa hoppet utan kanske tänka i nya banor. Varför inte testa en kortare utbildning eller leta jobb i en ny bransch? Här är några tips som kan hjälpa dig.

 
 
 
 
 
Arbetsmarknadskunskap Hos Bois

Bli en hejare på Platsbanken

Platsbanken är Sveriges största jobbsajt och den utvecklas hela tiden med nya funktioner och tjänster. Kanske kan du hitta ett bättre och effektivare och bättre sätt att söka efter rätt annons. Strategi Kicka igång jobbsökandet med platsbanken.

Var aktiv

7 knep - hitta jobb snabbare i Platsbanken

Hitta jobb utan krav på utbildning eller få mejl varje dag om jobb du är intresserad av? Det finns många knep du kan använda dig av för att hitta jobbet som är rätt för dig på Platsbanken Sveriges största jobbsajt. Här är 7 tips som ökar dina jobbchanser.

När du vill hitta jobb som är lättare att få…

Välj mellan olika filter i Platsbanken, till exempel ”utan krav på utbildning”, ”utan krav på körkort” eller ”utan krav på erfarenhet” när du gör din sökning. Kanske letar du jobb på någon skidort eller vill hitta efter sommarjobb längre fram. Genom att välja filtret ”säsongsarbete” när du gör din sökning sorteras andra jobb bort och du får du en bra överblick på vad som finns att välja mellan.

När du vill hitta jobben som matchar din kompetens…

Du kanske är utbildad och erfaren inom ditt område och vill hitta annonserna som matchar din nivå. Då kan spetsa till din sökning genom att använda filtret för utbildningskrav. Då slipper du se annonser som inte är relevanta för dig. Vill du absolut bara ha en tjänst som innebär heltidsjobb kan du använda filtret för heltid.

När du vill bredda din sökning…

Vill du se fler annonser än de du hittar i Platsbanken? Visste du att du enkelt kan använda Platsbanken till att söka i flera andra kända jobbsajter? Om du väljer ”Externa webbplatser” i Platsbankens filterfunktion och gör en sökning kan du även se vilka jobb som finns utannonserade på Linkedin, Monster.se och Blocketjobb.se och flera andra jobbsajter.

När du vill komma ihåg en annons…

Gör du en massa sökningar i Platsbanken och hittar annonser som du vill ha kvar i minnet medan du fortsätter att söka eller surfar vidare till en annan sajt? I så fall är det bra att veta att det är enkelt att spara en annons genom att klicka på ”Spara” på annonsen du är intresserad av. Då hittar du den enkelt i fliken ”Sparade annonser” och då finns den kvar i din webbläsare varje gång du surfar in på Platsbanken tills du väljer att ta bort den.

När du vill veta vilka jobb som är vanligast…

Funderar du på vilka jobb som är hetast just nu? Kolla under rubriken ”Flest annonser just nu” så ser du en aktuell topplista över de 16 mest utannonserade jobben/yrkena i Platsbanken. Klicka direkt på yrket som intresserar dig för att se annonserna eller gå till Hitta yrken och lär dig mer om jobbet du är intresserad av.

När du vill att jobben ska komma till dig…

Kanske söker du efter jobb som till exempel lagerarbetare men hittar inga intressanta annonser just då. Istället för att göra om sökningen varje dag kan du klicka på ”Bevaka” i ditt sökresultat så kommer en dialogruta upp där du kan skriva in din mejladress. Om du gör det får du ett mejl per dag om det kommit in nya annonser inom det du sökte efter.

När du vill komma direkt till Platsbanken i mobilen…

Trött på att googla eller knappa in Platsbanken i mobilens webbläsare varje gång du ska leta nya jobb? Du vet väl att du kan göra det enklare att snabbt komma åt Platsbanken i mobilen? Läs vår snabbguide på hur du gör för att skapa genväg i Android och Iphone.

Hitta jobb i norra Sverige

Flera stora företag etablerar sig i norra Sverige och trots lågknjunkturen kommer det att vara stor efterfrågan på arbetskraft i Norrbotten och Västerbotten. Kanske ditt framtida jobb finnas här. Surfa in på vår sida om jobben i norr, där kan du både söka jobb och få mer information. När du ska på en jobbintervju kan du få bidrag för rese- och boendekostnader om du uppfyller vissa krav.

Ha koll på din tillvaro som arbetssökande

Har du nyligen skrivit in dig som arbetssökande hos Arbetsförmedlingen? Kolla här för att få koll på vad som gäller och hur det fungerar när du är arbetssökande så blir det lättare för dig att få överblick på tillvaron när du söker jobb. Du vet väl att det är väldigt mycket av ditt jobbsökande du kan sköta på egen hand till exempel i din mobil.

Arbetsmarknadskunskap Hos Bois

Strategi Kicka igång jobbsökandet! Sök jobb i sociala medier

Bli en aktiv jobbsökande i sociala medier. Se ett webbinar som riktar sig till dig som har ett konto på Linkedin men vill veta mer om hur du kan använda det när du söker jobb. Eller surfa in på våra sidor om hur du söker jobb med sociala medier.

Missa inte att söka till utbildningar

Att vidareutbilda sig eller studera för jobb i en ny bransch är en väg att för att bli attraktiv på arbetsmarknaden.

Strategi Kicka igång jobbsökandet! Om det ändå går trögt att hitta jobb kan studier vara bästa sättet att övervintra lågkonjunkturen. Då kan du komma ut stärkt på arbetsmarknaden när det vänder. Kolla här vilka utbildningsvägar som finns till olika yrken och ta reda på sista ansökningsdatum för olika utbildningar som kan intressera dig så att du inte missar dem.

Summera och vässa

Reflektera och ge feedback på hur det gått att söka jobb hittills. Vad har gått bra och vad har gått mindre bra, då går det att hitta saker att utveckla. Kanske bli bättre på jobbintervjuer om du blivit kallad flera gånger men inte nått ända fram. Eller är det något du kan göra med dina ansökningshandlingar som gör att du blir kallad.

Fem olika former av jobbintervjuer

Vill du ligga steget före inför jobbintervjun? Idag förekommer flera olika intervjuformer: Videointervju, grupp- eller caseintervju, audition, djupintervju och panelintervju. I filmen lär vi dig de olika intervjuformerna och hur du bäst förbereder dig för att hitta lugnet.

Säkra upp med jobb i sommar

Ännu är det tidigt men att vara tidigt ute när man letar sommarjobb är också en fördel. Under senvintern och våren börjar arbetsgivarna annonsera efter personal till olika sommarverksamheter. Håll koll i Platsbanken och genom att välja filtret ”säsongsarbete” när du gör din sökning sorteras andra jobb bort och du får du en bra överblick på vad som finns att välja mellan..